Vissza Animáció rendszer

A vizuális megjelenítés és a játékélmény fokozása nagyon fontos elem a szerepjátékban. Az animációk éppen ezt szolgálják. A szerveren rengetek különféle animáció található, amellyel a kifejezés sokkal robusztusabb lehet. Az animációk menüje a /anims parancs alatt érhető el.

Ekkor a következő menü jelenik meg a képernyőn, ahol majdnem minden egyben elérhető az animációkkal kapcsolatban. Lentebb pedig bővebben is olvashatsz a funkciókról.

Az animációk különböző kategóriákra vannak felosztva, amelyeket itt láthattok. Minden kategóriához tartozik bizonyos mennyiségű animáció, a kategóriák neve jelölve van a panelen, valamint az oda tartozó animációk mennyisége is.

A legalsó kategória egy speciális kategória, mégpedig a kedvencek. Ez az a menüpont, ahová az általunk kiválasztott animációk kerülnek be, hogy gyorsabban elérhessük azokat.

A kedvenc menünek azonban van egy felső korlátja, legfeljebb 30 animációt van lehetőségünk kedvencként megjelölni.

Az egyes animációk külön sorban jelennek meg a hozzájuk tartozó paranccsal, egy rövid leírással, és a műveletekkel. A szív ikon segítségével az adott animációt a kedvencekhez adhatjuk, míg a lejátszás ikonra kattintva parancs nélkül is elindíthatjuk az animációt.

Végül, de nem utolsó sorban pedig keresésre is lehetőségünk van, ha esetleg egy kedvelt animáció már nem fért a kedvencek közé, de gyorsan szükség lenne rá egy szituációban.

A kedvencek alatt két új gombbal találkozhatunk. A kuka eltávolítja az adott animációt a kedvencek közül. A kerék pedig hozzáadja az animációt egy gyorsmenühöz.

A gyorsmenü úgynevezett kedvencek kedvence, hiszen itt érhetőek el az animációk a leggyorsabban. Azonban csupán legfeljebb 10 animációt adhatunk hozzá a gyorsmenühöz. Érdemes tehát a leggyakrabban használtakat belevenni. Persze a változtatásra bármikor van lehetőség.

(A gyorsmenü alapértelmezetten a ‘0’ – funkcionális billentyűk alatt – gomb lenyomásával érhető el)