Vissza Autósiskola

A vezetés élmény, ezt szerintem rengetegen így tartják. Azonban csak akkor, ha a szabályoknak megfelelően közlekedünk, figyelünk magunkra és társainkra, akik részt vesznek a közlekedésben. A gépjármű (nem lesznek külön kategóriák) vezetésének elengedhetetlen feltétele az, hogy legyen jogosítványunk, ugyan a jármű nem ezzel működik, de gondolom nem szeretne senki galibába keveredni.

A város legjobb autósiskoláját könnyedén megtalálhatjátok a térkép segítségével. Itt várni fog benneteket az oktató, akinél elkezdhetitek a tanulást. Az ‘E’ betű segítségével kontaktust létesíthettek vele.

Itt 3 opcióval fogtok találkozni, a helyes sorrend pedig a közlekedési zsebkönyv, a közlekedési vizsga és legvégül a forgalmi vizsga.

Az elméleti anyagot elsajátíthatjátok a könyv segítségével, amelyből mindig a legfrissebb kiadást szolgáltatja nektek az iskola, tartalmazza az összes hatályos közlekedési szabályt, melyekkel tisztában kell lennetek, ha részt akartok venni a forgalomban. Ennek alapos tanulmányozása után lehetőségetek nyílik letenni a vizsgát. (A könyv egér segítségével lapozható, valamint tartozik hozzá egy bezárás gomb is az eltüntetéshez)

A könyv, amelyet megvásároltunk a tanulmányainkhoz, bekerül az inventory-ba is, így bármikor elolvashatjuk, amikor szükségünk van rá.

(Jobb klikk az itemre)

Ha elsajátítottuk a tananyagot, akkor érdemes megpróbálkoznunk a vizsgával. A vizsgán 10 kérdésből a lehető legtöbb kérdésre helyesen kell válaszolnunk. Minden kérdés esetén 60 másodpercet kapunk, hogy a választási lehetőségek közül kiválasszuk a helyesnek gondolt választ. Ha letelik az idő, akkor a vizsga sikertelen!

A vizsga végén, amennyiben az sikertelen, lehetőségünk nyílik a válaszok megtekintésére, ilyenkor azt is láthatjuk, hogy mely kérdésekre mi volt a mi válaszunk, és mi volt a helyes válasz. A listában szűrésre is lehetőségünk van, amennyiben erre szükség van. Természetesen a sikertelen vizsga bármennyi alkalommal ismételhető, a vizsgadíj fejében.

Sikeres vizsga után egy ennek megfelelő üzenet fogad minket. Ezután már csak beszélnünk kell az oktatóval a forgalmi vizsga megkezdéséről és mehetünk is hátra a garázsba. Nem kötelező ugyan azonnal elvégezni a vizsgát, de a lehetőség adott.

Az oktatónk a vizsga folyamán ellát minket a szükséges információkkal. Csupán körültekintően, és a szabályokat betartva kell autóznunk.

De nem mehet mindig minden olyan simán. Ha nem vagyunk elég óvatosak, akkor könnyen sikertelen lehet az eredmény.

Sikeres vizsga esetén vissza érkezünk a garázshoz, és kiállítják a jogosítványunkat, amelyet az inventory-ba meg is kapunk. Rákattintva (jobb klikk) pedig meg is tekinthetjük a jogosítványt, annak minden hasznos adatával együtt. Ezután már akár autót is vásárolhatunk magunknak, majd irány a forgalom. De senki ne feledje, csak óvatosan!