Vissza Bitcoin bányászat, hardware shop

Manapság nagy népszerűségnek örvend az extrém biztonságos blokklánc technológián alapuló kriptovaluta. Egyetlen hátránya, hogy jelenlegi formájában követhetetlenek a tranzakciók. Éppen ezért az illegális ügyletek melegágya is. A szerveren is lehetséges illegális kereskedelmet folytatni Bitcoin segítségével.

A bányászathoz először szükségünk van egy tárcára, ezt a telefonon van lehetőségünk létrehozni. Számlából több is lehet egy embernek, illetve közvetlenül számlák között is le lehet bonyolítani tranzakciókat.

A grafikon ikonnál megtalálhatók a létrehozott tárcák, valamint létrehozhatóak új tárcák is.

Itt kezdeményezhetünk tranzakciókat is, megtekinthetjük az egyenlegünket, az azonosítót és jelszót is a számlához.

Ezután számítógépet kell beszereznünk, valamint hardvereket, amelyeket be kell szerelnünk a számítógépünkbe. Ezt a ‘Hardware shop’ teszi lehetővé számunkra. Minden alkatrész ára egyenesen arányosan növekszik attól függően, hogy mennyit vesznek belőle. Tehát minden egyes vásárlás után nő az adott alkatrész ára.

A hardware shop a térképen egy kék számítógép ikonnal van jelezve.

A gépházat el kell helyeznünk egy ingatlanban, ehhez az inventory menüjében a számítógépre jobb egérgombbal kell kattintanunk.

Megjelenik a pozicionáló menü, ahol X, Y és Z tengely mentén mozgathatjuk a gépet. A második menüben a forgástengelyeket érhetjük el, a harmadik gombbal a földre helyezhetjük a tárgyat, a negyedik gomb segítségével menthetjük a pozíciót, az ötödik gombbal pedig (mentés nélkül) bezárjuk a szerkesztőt.

A gép lehelyezése után lehetőségünk van alkatrészeket rakni bele. Ehhez rá kell húznunk a számítógépre a hardvereket, először az alaplapot, ugyanis ez a számítógép agya. A megjelenő felületen a kéz ikonra kattintva felvehetjük a számítógépet, ekkor visszakerül az inventory menünkbe. Csak üres számítógépet tudunk felvenni a földről.

(Az alaplap a gépünkben)

Az alaplap berakása után már tetszőleges sorrendben rakhatjuk be az elemeket, amíg elférnek a gépben. Ha teljesen összeszereltünk egy gépet, akkor be is tudjuk kapcsolni, ehhez a ‘>_’ ikonra kattintva van lehetőségünk. A /help parancs kilistázza nekünk a parancsokat, amellyel kezelhetjük a gépet.

(A terminálba lehet másolni is, így könnyebb megadni például a tárca azonosítóját)

A bányászat elkezdéséhez tárca beállítására van szükségünk, ezután megkezdhetjük a Bitcoin kitermelését, azonban figyelnünk kell rá, hogy néha szükség van a gépek karbantartására, azok ugyanis bizonyos időközönként leállhatnak, nekünk pedig újra kell indítanunk, hogy folytathassuk a bányászatot.

A bitcoin igencsak jelentős fizetőeszköz a szerveren, de vigyázni kell a befektetéssel, ugyanis szabadon bányászható.