Vissza Carsharing

Biztosan veled is sokszor előfordult már, hogy szerettél volna sürgősen eljutni valahova, azonban úgy hozta a sors, hogy minden lehetséges opció lassúnak bizonyult. A lehetőségek száma persze véges, de minél több van, annál több az esélyünk rá, hogy megtaláljuk a számunkra megfelelőt. Nos a carsharing rendszer pontosan egy új lehetőséget kínál mindenki számára, aki megfelel az elvárásoknak.

A szolgáltatás igénybevételéhez szükségünk lesz egy érvényes vezetői engedélyre, egy okos telefonra, melyre installálva van a szolgáltatás és nem utolsó sorban elegendő pénzre. Azt gondolom a jogosítvány szükségességét senkinek nem kell ismertetni.

Egy telefonos applikáció segítségével könnyedén elérhetővé válik számunkra a szolgáltatás. Böngészhetünk a lehetőségek között, illetve kiválaszthatjuk a számunkra legmegfelelőbbet.

Megnyitás után azonnal tudunk böngészni az elérhető járművek tárházában. A legjobb az egészben, hogy a földrajzi elhelyezkedésünknek megfelelően lesznek rendezve az ajánlatok. Mégis kinek lenne ideje rá, hogy több száz ajánlat közül percekig keressük azt, amit egyáltalán fontolóra vennénk, teheti fel a költői kérdést mindenki.

Mindemellett az igénybevétel percdíját is feltünteti számunkra a rendszer, hogy ne érhessen senkit kellemetlen meglepetés.

Amennyiben találtunk számunkra megfelelő autót, úgy kiválasztás után két dolgot tehetünk vele. Az egyik a jármű lefoglalása, a másik pedig a földrajzi helyzetének megjelölése.

A megjelölés a GPS szolgáltatást felhasználva útvonalat tervez számunkra a jármű elérésének biztosításához.

A foglalás pedig megóv minket attól, hogy valaki más is lecsaphasson az általunk kiszemelt járműre. Azonban sietnünk kell, ugyanis csak 2 perc áll a rendelkezésünkre, hogy megérkezzünk a helyszínre!

(Navigálás nyilakkal, megerősítés ‘ENTER’ segítségével, visszalépés ‘BACKSPACE’ gombbal)

Ha megérkeztünk a helyszínre, akkor nincs más dolgunk, mint beülni a járműbe és kihasználni annak minden pozitív adottságát. Ezek az autók speciálisan lettek kiépítve erre a célra, így az óra elindításáig nincs lehetőségünk beindítani a járművet. Az óra mindig mutatja, hogy mennyi idő telt el, ahogyan azt is mennyit kell fizetnünk az aktuális állapotban. Természetesen bármikor megállhatunk, és leállíthatjuk az órát, majd az egyenlegünkről leemelik az összeget, amivel tartozunk. (Fizetnünk a megkezdett percek száma után kell)

Az autóban megjelenő óra információ gombjára kattintva a játékon belül is elérhető egy rövid ismertető, amit talán érdemes elolvasni újdonsült felhasználóként. Viszont a blog olvasójaként itt is találkozhatsz vele.

Fontos, hogy a bérlés során úgy bánj a járművekkel, mintha a saját tulajdonod lenne, ugyanis minden kárt meg kell térítened!

Összegezve tehát a járműmegosztás egy olyan szolgáltatás, ahol felveheted akár a hozzád legközelebbi járművet, és ott parkolhatod le, ahol csak szeretnéd. A következő személy pedig már viheti is tovább, amennyiben igényt tart rá.