Vissza Csempészet

Az illegális szférában nagy jelentősége van a csempészetnek, ugyanis jelentős profitot jelenthet a szervezetnek. Azonban kalkulálnunk kell az illegális ügyletek lebonyolításának kockázatával.

A frakciók bizonyos tárgyakat csempészhetnek, ezekre meghatározott időközönként érkezik ajánlat, az ajánlat mértéke függ a szerveren fent tartózkodó frakciótagok számától, valamint egyéb lényeges tényezőktől. Amennyiben az ajánlat mértéke nem haladja meg a tárgy értékét, úgy a felajánlott összeg tárolásra kerül, így a következő alkalommal már hozzáadódik az ajánlathoz.

Mindig annyi csempészett tárgy kerül eladásra, amennyi megfizethető az ajánlott összegből, ilyenkor ez a pénz a frakció kasszájára kerül. A tárgyaknak van egy felső korlátja, ez pedig a kapacitás, azaz hogy egy adott tárgyból legfeljebb hány lehet a csempész széfben egy időben.

A tárgyakra akkor is érkezhet ajánlat, amikor a széfben éppen nincs megfelelő elem. Ilyenkor természetesen az összeg nem kerül tárolásra, valamint pénzt sem lehet keresni ekkor. Tehát csak azok a tárgyak kerülnek eladásra, amelyek a csempész széfben vannak tárolva.

A széf hasonló az inventory menühöz, így van tárhelye. Tekinthetünk egy drogcsempész példát, kínáljunk eladásra kokaint. Nincs más dolgunk mint beszerezni a kokaint, majd elhelyezni a széfben. Jelenleg 4 kokaint kínálunk eladásra, melyeknek az előre meghatározott értéke $1000/db.

Egymás után 2 ajánlat érkezik, rendre $1432 és $832 összeggel. Az első alkalommal $1000-t kerestünk és $432 összeg maradt fenn. A következő esetben szintén $1000-t kerestünk ($832+$432), a fennmaradó összeg pedig rövid számolás után $264-nak adódik.

Az eladásokról értesítést kapunk a frakciópanelen, a tárgy pedig értelemszerűen kivételre kerül a széfből.

A csempészet tehát jó anyagi hátteret teremthet egy illegális szervezet számára, így érdemes erőfeszítést tenni a kereskedelem fenntartására.