Vissza Dashboard

A dashboard felület a szerver egyik központi eleme, ahol majdnem minden karakterrel és felhasználóval kapcsolatos információ fellelhető. Az áttekintés mellett pedig rengeteg beállítási opció helyben módosítható. Megnyitáshoz alapértelmezetten az ‘Insert‘ gomb lenyomására van szükség.

A kezdőlapon megtaláljuk a legalapvetőbb információkat, valamint egyéb statisztikákat a fiókunkhoz kapcsolódóan.

A járművek fülön megtalálhatók a tulajdonunkban lévő járművek, továbbá az azokhoz tartozó fontosabb információk. Lehetőség adódik még itt a járműslot vásárlásra, melynek alapértelmezett értéke kettő.

Hasonlóan a járművekhez, az ingatlanok opciót tekintve az ingatlanainkat van lehetőség megtekinteni, azok fontos tudnivalóival együtt.

A frakció menüpont lehetőséget ad az aktuális frakciónk áttekintésére, vezetőként pedig a kezelésére is. Könnyedén kezelhetőek a tagok, hozzáférhetőek a járművek- és ingatlanok információi, nem utolsó sorban pedig a védett frekvencia, amennyiben a szervezet rendelkezik ezzel.

Mind a járművek mind az ingatlanok esetében elérhető egy úgynevezett jogosultságkezelés, ahol a hozzáférhetőséget lehet beállítani. Fontos, hogy a változtatásokat mindig meg kell erősíteni a ‘Mentés’ gombra kattintva.

Az öltöző almenü segítségével szolgálati sémák beállítására van lehetőség. Összesen négy ilyen előrekonfigurált összeállítás lehetséges, az egyes férőhelyekhez hozzárendelhető egy bizonyos tárgy, amely az adott frakció számára hozzáférhető. Minden frakció által hozzáférhető tárgyhoz van jogosultságkezelés is, hasonlóan mint járművek esetén. Amennyiben van beállított séma, úgy az szolgálatba állásnál közvetlen hozzáférhető.

A rangoknál van lehetőség az egyes pozíciók definiálására frakción belül. Egy új rang bármikor létrehozható, egy meglévő pedig bármikor törölhető. Minden ranghoz hozzá van rendelve a fizetés is, amely természetesen módosítható, ahogy a pozíció megnevezése és elhelyezkedése is a beosztási sorban.

A pénzügyek kezelése mindig egy kényes téma, azonban itt ez nagyon egyszerűen kivitelezhető és követhető. Minden tranzakcióhoz tartozik egy dátum csakúgy mint az adott tranzakció végrehajtójának neve, a művelet összegével együtt. A pénzmozgatás az elérhető összegeknek megfelelő mértékig bármikor működik.

Az elérhető adminisztrátorok listája is elérhető a megfelelő menüben, a hozzájuk tartozó állapottal és azonosítóval együtt.

Az értesítések menü a felhasználónkat ért, bizonyos műveletekről ad áttekintést. Ezek az értesítések lehetnek automatikusak, ugyanakkor a szerver adminisztrátorainak is lehetősége van értesítést küldeni számunkra (mely értesítés független egy egyszerű privát üzenettől, csakis itt jelenik meg). Az értesítések érkezhetnek offline is, ekkor az adott felhasználó következő szerverre való csatlakozásakor látni fogja a még meg nem nyitott értesítéseit.

A beállítások menü pedig globális testreszabást biztosít a szerveren elérhető legtöbb rendszerhez. Az alábbi képen látható néhány opció, a teljesség igénye nélkül. Ezen lehetőségek gyakran bővülhetnek, attól függően, hogy a felhasználóknak milyen igényeik vannak, vagy esetlegesen milyen új rendszerek kerülnek bevezetésre.

Összegezve tehát a dashboard rengeteg hasznos funkcióval rendelkezik, központosított felület az áttekinthetőség és könnyed konfigurálhatóság érdekében.