Vissza Horgászat

Amennyiben egy kis kikapcsolódásra, nyugalomra vágysz, bátran nekivághatsz a horgászatnak a szerveren, hisz nem csak egy hobbi, de még pénzkeresési lehetőségnek is megfelelő, nem helyettesít egy munkát, de egy kisebb mennyiségű pénzt lehetőségünk van zsebrerakni ebből. A szerencse, és türelem fontos a horgászatnál, hisz ha elég kitartó vagy, és szerencsés is, akkor van esély arra, hogy egy értékesebb dolgot húzz ki a víz mélyéről, amit aztán boldogan eladhatsz az erre kijelölt felvásárlónál.


Horgászbot
(A horgászbot ára nem valós, tesztszerveren készült a kép.)

Ahhoz, hogy horgászni tudj, elsősorban szükséged lesz egy horgászbotra, amelyet a horgászboltban fogsz tudni megvásárolni, ha van egy kis félretett pénzed.

Amennyiben sikeresen megvásároltad a botot, akkor nem kell más, mint hogy víz közelében légy, és bedobd az úszót a vízbe.


Megnyitva az inventory-t láthatjuk a vásárolt horgászbotot, amelyre ha jobb egérrel rákattintunk, elővesszük azt. Amint elővettük a horgászbotot, nincs más dolgunk, mint lenyomni az M betűt, majd a víz valamely pontjára kattintva tudjuk bedobni az úszót.

Amennyiben sikerült bedobni az úszót a vízbe, és egy kis idő elteltével kapásod van, azt a rendszer jelzi Neked a képernyő alján, ilyenkor nincs más teendőd, mint ahogy a képen is látható, nyomnod kell egy SPACE-t.
A SPACE lenyomása után egy minigame fog várni Téged, amelynek elvégzéséhez a fel és le nyilakat kell felváltva nyomogatnod.
Ha a minigamet elhibázod, akkor újra kell kezdened a minigame legelejéről mindaddig, amíg nem teljesíted azt megfelelően.


A minigame sikeres elvégzése után az inventoryban fogod látni a kifogott halat. Jobb egérrel rákattintva a halra, meg tudod kezdeni annak megtisztítását.

Tipp: Ügyelj arra, hogy a horgászbot ne legyen a kezedben, hisz így a rendszer nem fogja engedni a hal megtisztítását.
A hal megtisztítása után kapni fogsz az inventoryba a kifogott halnak megfelelő dögöt, valamint halszálkát, de akár még kagylót is.
A kagyló szintén kinyitható, nagy szerencsével különböző gyöngyök találhatóak meg benne, amelyek nagy értékkel rendelkezhetnek, ezeket pedig a megfelelő felvásárló NPC-nél tudod eladni.
Amennyiben nincs nagy szerencséd, egy kődarabot fogsz kapni a kagylóból, amely szintén eladható a felvásárlónál, kisebb értékben, és minimálisan megszabott darabszámban.

Tipp: A döglött hal nem használható fel semmire sem, így jobban teszed, ha kidobod azt egy kukába.


Az alábbi ikon jelzi a térképen a halfelvásárlót, valamint annak helyét.
Amennyiben sikerült a térkép segítségével megtalálni a helyet, ahol a felvásárló található, a fent látható NPC fog várni, akinél eladhatod a víz mélyéről szerzett kincseket.


A kifogott halat lehetőséged van megsütni is, amely szintén eladható a felvásárló NPC-nél, valamint elfogyasztható az éhség csökkentése érdekében. Ahhoz, hogy a halat megsüthesd, szükséged lesz egy tábortűz itemre, amely szintén megvásárolható, és az inventoryban jobb egér kattintással helyezhető le a földre. Amennyiben megtörtént a tűz lehelyezése, nincs más dolgunk, mint a halat az inventoryból rá kell húznunk a tűzre.
Tábortűz item

Amennyiben a hal megsült, az bekerül az inventoryba az ételek közé, amelyet aztán elfogyaszthatunk, vagy eladhatunk a felvásárló NPC-nek.

Ha úgy döntünk, hogy a halat inkább eladásra szánnánk, a felvásárló NPC-t megnyitva a fent látható listából tudjuk kikeresni a nálunk megtalálható halat, amelyet az eladás gombra kattintva adhatunk el a hal neve mellett megtalálható eladási áron.