Vissza Kamionos alapmunka

A gazdaság körforgásában jelentős szerepet játszik a szállítmányozás, azon belül is a kamionokkal való áruszállítás. A szerveren is szükség van ám kamionsofőrökre, ahol rengeteg áru várja, hogy eljusson egyik helyről a másikra.

A munkát több depóban is felvehetjük, ehhez a zöld táska jelzéseket kell keresnünk.

A zöld jelzésbe sétálva ‘E’ betű lenyomására elvállalhatjuk az állást.

A legfontosabb dolog, amit érdemes tudni, hogy a munkában lehetőség van tapasztalatszerzésre. Minél több tapasztalata van egy sofőrnek annál több fuvart tud ellátni, illetve annál szélesebb a válaszható járművek palettája. A teljesség igénye nélkül tekintsük meg milyen készségek fejleszthetők. Ehhez írjuk be a /truckskills parancsot.

(Elérhető ADR készségekkel több fuvar hozzáférhető)

A legtöbb depóban lehetőségünk van lekérni a kamionunkat, de lehetőség van saját kamionnal is végezni a munkát, ehhez persze fel kell keresnünk egy kamionkereskedést, és meg kell vásárolnunk egyet. Azonban a munkahelyen egy zöld jelzést kell keresnünk a parkolóban, hogy kamiont szerezzünk.

A parkolóban egy halványzöld jelzést is találni fogunk, ahová kamionnal kell beállnunk. Itt megnyomva az ‘E’ betűt megtekinthetjük az elérhető fuvarok listáját, valamint a depókat. Amennyiben úgy döntünk, hogy megfelel számunkra egy szállítmány, úgy rögtön elvállalhatjuk azt.

Amint elvállaltad a feladatot, nincs más dolgod mint elmenni és felvenni az anyagokat. Ezt a térkép egy fehér kamion ábrával jelzi számodra.

A rakodáshoz érve láthatunk egy piros jelzést, ami segíti a beparkolást a rakodáshoz. Ha megfelelően áll a járművünk, akkor a piros jelzés zöldre vált, és ‘E’ betűt nyomva megkezdődik a berakodás. A magasabban lévő nyilak mutatják hova kell érkezni a jármű hátuljának.

A célhelyre érve ugyanígy be kell parkolnunk a lerakodáshoz. A parkolást azonban lehetőségünk van kihagyni is, ilyenkor viszont nem jár a parkolási bónusz. A parkolás elhagyását meg is kell erősítenünk, illetve megfelelő közelségben kell lennünk a leadási ponthoz.

A sikeres szállítást követően egy összegzést kapunk a fuvarról. Az XP természetesen az előrehaladásunkat mutatja a munkában.