Vissza Mozdonyvezető

A játékban lehetőség van a mozdonyvezető alapmunka elvállalására, ahol a rakományt kell eljuttatni állomásról-állomásra a lehető leghatékonyabban.

Az alapmunkák központját egy zöld aktatáska jelzi a térképen.

A helyszínre érkezve a megfelelő jelzésbe állva, majd ‘E’ betűt nyomva lehet a munkát felvenni, vagy éppen felmondani az aktuális munkahelyen.

Munka felvételéhez szükséges jelzés

Munka felvétele


A munka felvétele után a rendszer egy tájékoztatót ad a munkáról, amelyet érdemes figyelmesen elolvasni a megfelelő munkavégzés érdekében.

A munka elindítását követően a ‘W’ billentyű segítségével lehet gyorsítani, míg az ‘S’ billentyű segítségével lassítani. A cél a következő megállóba eljutni, amelynek távolságát jelzi a műszerfal. Vigyázz, ugyanis nagyon alacsony a tűréshatár, amennyiben áthaladsz a megállón, akkor sajnos a következő megállóra kell menned, anélkül, hogy az előző megállón rakodhatnál. ‘H’ billentyűvel lehetőség van a lámpát is kapcsolni, illetve ‘E’ betűvel hangjelzést lehet adni.

Állapot jelző

A megállóhoz érve egy minijátékot kell teljesíteni, ahol a cél minél több pont elérése. Minél több a pont, annál magasabb a fizetés a kör végén.

Rakomány felpakolása

Itt fel kell pakolnod a rakományt. A játék egyszerű, az alsó sorban látható három alakzat, melyeket addig kell pakolni a fenti négyzeteken amíg van hely. Amennyiben elfogyott az alsó sorban mind a három alakzat, akkor új alakzatokat fogsz kapni. Ha a fenti négyzetekre már egy alakzatot sem tudsz feltenni, akkor végeztél a rakodással és tudod folytatni a munkát. Ha horizontálisan vagy vertikálisan sikerül teljesen kirakni az üres négyzeteket, akkor az adott sor vagy oszlop ismét üressé válik.

Amennyiben szeretnéd befejezni a munkát, nincs más teendőd, csupán ki kell szállnod a mozdonyból az F betű lenyomásával. Fontos, hogy amennyiben nem teljesítettél legalább egy teljes kört, akkor nem fogsz fizetést kapni. Ha viszont teljesítettél egy kört, akkor automatikusan kapsz fizetést, nem szükséges hozzá kiszállnod a mozdonyból és akár folytathatod a munkát.

A munka végzése közben egy másik, játékosoktól független dimenzióba fogsz kerülni, ne lepődj meg ez csak a munkavégzés idejére van így.