Vissza Ingatlanrendszer

Az ingatlanoknak számos előfordulásával találkozhatunk a szerveren. Az ingatlanok lehetnek magántulajdonban, frakciótulajdonban vagy állami tulajdonban. Ennek megfelelően különböző jelzéssel vannak ellátva az épületek.

Az első, és legalapvetőbb a megvásárolható ingatlanok kategória. A jelzésbe sétálva [E] gomb lenyomásával kezelhető az adott ingatlan. Természetesen először lehetőségünk van megvásárolni, amennyiben van elegendő pénzünk. Ezután pedig a következő lehetőségek állnak a rendelkezésünkre.

A csengetés és a kopogás természetesen bárki számára elérhető, ahogyan a belépés is, amennyiben az ingatlan ajtaja nyitva van. Eladni kizárólag a tulajdonos tudja. A zárat pedig bárki tudja kezelni, aki rendelkezik kulccsal a házhoz.

A második, a bérelhető ingatlanok. Hasonló a sima ingatlanokhoz, azzal a kivétellel, hogy ez ideiglenesen marad a tulajdonunkban, amíg fizetve van a bérleti díj.

Ezt az ingatlant nem lehetséges eladni, a bérlése viszont bármikor meghosszabbítható, amíg mi birtokoljuk.

Harmadik a sorban az állami épületek kategória. Ezek nagy közösségek számára elérhető épületek, ahol általában valamilyen alapfunkció érhető el.

A parkolók olyan létesítmények, melyek apartmanokhoz kapcsolódnak, és a járműveket lehetséges tárolni bennük. Az parkolóknak nincsen belterületük, a járművel a jelzésbe állva behelyezhető a jármű, és ki is vehető az előzetesen beparkolt, erre az [E] betű lenyomásával van lehetőség.

Az apartmanokban 2 hely van biztosítva egy tulajdonos számára. Vannak azonban publikusan elérhető parkolók is, ahová bárki leparkolhatja a járművét.

Az apartmanok egyaránt tartalmaznak bérelhető- és vásárolható ingatlanokat is. Ezen lakásokhoz tartozik egy kaputelefon is, amelynek segítségével hozzáférhetünk a lakásunkhoz.

A garázs hasonló tulajdonságokkal bír, mint a fent említett parkoló, azzal a különbséggel, hogy ez magántulajdonú is lehet. Továbbá a garázsnak belső, fizikai területe is van.

Az apartmanoknál megtalálható kaputelefonon listázva vannak a lakástulajdonosok. A megfelelő kódot beütve, majd a kulcs jelzésre kattintva lehet elérni az adott lakást.

Apartmanok esetén ez a kezelőfelület jelenik meg a kulcs ikonra való kattintás után. A funkciók hasonlóan működnek, mint házak esetében.

Az házak rendelkeznek azzal a tulajdonsággal is, hogy amennyiben valaki a bejárat közelében megfelelő hangerővel (nem suttogva) beszélget, úgy a másik oldalon tartózkodók hallhatják azt. Természetesen a kiabálás jobban hallható.