Vissza Széfrendszer

Minden ember számára kiemelkedően fontos saját vagyonának biztonsága. A széfek az értékek megőrzésére szolgálnak, csakúgy, mint a való életben is. Egy adott játékos által elhelyezett széfhez mindenki hozzáférhet, akinek kulcsa van hozzá. Természetesen az első kulcsot a széf elhelyezője kapja meg.

A széf beszerzésére több lehetőség is kínálkozik a szerveren, azonban a legegyszerűbb mindenképpen az, ha egy megfelelő boltban vásároljuk azt meg.

Széf a boltban (az ár nem feltétlen véglegesen meghatározott)
Széf az inventory-ban

A széfet ingatlanban lehet elhelyezni, nagyon egyszerű módon. Az inventory menüben található ‘Széf’ nevezetű tárgyra a jobb egérgombbal kattintva megjelenik előttünk a széf objektum.

Széf mozgatása
Széf szerkesztés öt ikonja

Egy szerkesztő’ segítségével a három fő tengely mentén lehet mozgatni és forgatni a széfet. A három fő tengely az X-Y-Z tengely. Láthatsz öt ikont egymás mellett közvetlen, melyek a következők: Az első ikonra kattintva mozgatni tudod a széfet, a második ikonra forgatni tudod, a harmadik ikon a földre teszi a széfet, a negyedik ikonnal tudod elmenteni a pozícióját a széfnek és az ötödik, utolsó ikonnal pedig ki tudsz lépni a szerkesztésből, ekkor nem mentődik a széf állapota.

A széf tárhelyét úgy lehet előhozni, hogy a kurzort aktiváljuk az ‘m’ betű lenyomásával, majd jobb egérgombbal kattintunk a széfre. A széf beállításait pedig a bal gomb lenyomásával érhetjük el.

Széf menü

A széf menüje három lehetőséget tár elénk, ezek a ‘Széf felszedése’, mellyel ismét a karakter inventory menüjébe helyezzük a széfet. Vigyázz, csak üres széfet lehetséges felszedni. A második menüpont a ‘Széf kulcs készítése’, mellyel létrehozhatunk hozzá egy kulcsot, amit átadva másnak, hozzáférést biztosítunk számára a széfhez. A harmadik és egyben utolsó menüpont a ‘Széf zárcseréje’, mely kiválasztásával törölhetők az eddig kiadott kulcsok.

Fontos, hogy a széf nem nyújt kizárólagos biztonságot az illetéktelen hozzáférés ellen, ahogyan a való életben sem. Azonban rendkívül nehéz egy széfhez hozzáférni, ráadásul előtte be kell jutnia a betolakodónak az ingatlanunkba. (Például a rendvédelem rendelkezhet ehhez megfelelő szakértelemmel)