Vissza Telefon bemérés

Az okostelefonok kora óta nagyban megnőtt a nyomonkövethetőség, a biztonsági szervek megannyi lehetőséget találtak arra vonatkozóan, hogy egy célszemélyt lenyomozhassanak. A szerveren is lehetőség van mobiltelefonok lenyomozására, megfelelő pozícióval (jogosultsággal) hozzáférhető a technológia.

A telefon bemérés csak adott helyről végezhető el, és szükség van némi időre, mire eredményt hozhat. Az eredmény persze közel sem biztos, hogy elvezet minket a célszemélyhez, hiszen több befolyásoló tényező is van. Természetesen a lehetséges célponttá váló személyek is rendelkezhetnek bizonyos eszközökkel a lenyomozhatóságuk akadályozására.

Mindenesetre amennyiben birtokunkban van egy olyan telefonszám, amelynek a keresése indokolttá válik, nincs más dolgunk, mint megadni azt a keresőnek, majd rákattintani a megfelelő gombra hogy elkezdődjön a bemérés. A rendszer jelezni fogja az ellenőrzött területet, de sajnálatos módon a legsikeresebb eredmény sem egy pontos lokációt biztosít.

A rendszer visszajelzése nagyrészt megbízható, azonban az eltelt idő mindig ellenünk dolgozik. A változásokat nem képes érzékelni az eszköz, így szükségeltetik a keresés megismétlése, amennyiben túl sok idő telt el a keresés óta. Ha pedig minden a legnagyobb rendben zajlik, akkor gyorsan felhasználhatjuk a megszerzett információt.

Egy telefon bemérő rendszer egyszerre csak egy keresést képes végrehajtani, így ha már folyamatban van egy, akkor először le kell állítani az előző folyamatot, hogy megkezdhető legyen a következő.