Vissza Telefonrendszer

A szerveren a telefon rengeteg lehetőséget nyújt számunkra, többek között egymással beszélgethetünk SMS formájában, felhívhatjuk egy kedves barátunkat, vagy akár létrehozhatunk egy csoportos beszélgetést is, ahol akár egy kisebb brigád társaloghat egymással. A felsorolt lehetőségeken kívül továbbá bérelhetünk autót, hirdetést adhatunk fel, kifizethetjük az esetleges bírságokat, valamint elérhető számunkra a közösségi oldal is, a Facefinder.


Telefonvásárlás

Telefont lehetőségünk van vásárolni a legtöbb boltban, amelyet kosárba helyezés után ki kell fizetnünk készpénzzel, vagy bankkártyával.
(A telefon ára nem valós, tesztszerveren készült a kép.)

A telefon használata

A telefon vezérelhető a billentyűn megtalálható nyilakkal, valamint az egér kurzorral is.

Vásárlás után nyissuk meg az inventory-t, majd vigyük rá az egeret a telefonra, és jobb egérrel kattintsunk rá. A kattintás után megjelenik a telefon kezdőképernyője, valamint a telefonhoz tartozó telefonszámot is látni fogjuk, ha az egeret a telefon itemre visszük rá.


Repülő üzemmód, telefon némítása

Telefon értesítés sáv

A telefon értesítés sávját lenyitva megtalálható két ikon.

A bal oldali ikon a repülő üzemmódot teszi lehetővé számunkra, amely annyit jelent, hogy ilyenkor nem tudunk hívni senkit sem, és mások sem minket, valamint az SMS-eket sem kapjuk meg, és küldeni sem tudunk a másik félnek.

A jobb oldali ikon pedig a telefon némítását teszi lehetővé számunkra, amely annyit jelent, hogy nem fogjuk hallani a hívás, valamint SMS értesítések hangját.


Hívás kezdeményezés, névjegyek, hívásnapló

A zöld telefonra kattintva kezdeményezhetünk hívást, elérjük a névjegyeket, valamint a hívásnaplót is.
Lehetőségünk van új névjegyet létrehozni, ehhez csak egy telefonszámra, valamint ismerősünk / barátunk nevére van szükség, amit aztán elmenthetünk, és a névjegyek közt megtalálható lesz.
Amennyiben birtokunkban áll valakinek a telefonszáma, annak hívását itt tehetjük meg, miután beütöttük a telefonba a számot.
A hívásnapló tartalmazza a kimenő / bejövő hívásainkat.


SMS küldés, csoportos beszélgetés

A sárga ikonra kattintva jelennek meg üzeneteink, csoportos beszélgetéseink is.
Amennyiben megnyitjuk az üzenetet, elolvashatjuk, hogy milyen üzenetet kaptunk a másik féltől, majd vissza is írhatunk neki a lenti ‘Üzenet’ mezőbe kattintva.
Új, olvasatlan üzenet esetén a küldő fél üzenetét narancssárgásan mutatja a rendszer.

Amennyiben megszereztük valaki telefonszámát, lehetőségünk van küldeni neki közvetlen üzenetet is, amint megadtuk a ‘Címzett’ mezőbe a telefonszámot, valamint leírtuk neki a küldeni kívánt üzenetet.
Ha a másik fél neve mellett rámegyünk a kis fehér fogaskerékre jobb oldalt, lehetőségünk van a beszélgetésbe meghívni akár egy harmadik személyt is, vagy a ‘Profil megnyitása’ gombbal megtekinteni beszélgetőpartnerünk adatait.


Autóbérlés telefonon

A lila autóra kattintva elérhetővé válik számunkra az autóbérlés menüje, ahol kedvünk szerint válogathatunk különböző autók, motorok, és más egyéb járművek közt.
Kiválasztva a számunkra ideális autót a távolság, és bérlési díjon kívül a jármű azonosítóját is megtalálhatjuk, valamint hogy foglalt, vagy sem.
A menü tartalmazza az autók neveit, milyen távolságra található meg, valamint a bérlés percenkénti díját is.
(A bérlési díjak nem valósak, tesztszerveren készült a kép.)
Amennyiben kiválasztottad a ‘Lefoglalás’ opciót, és a fent látható üzenet fogad, be tudod mérni az autó pozícióját a térképen a ‘Megjelölés’ gombra kattintva, majd ha odaértél, ki is bérelheted a választott járművet.


A telefon személyre szabása

A felső három menüpontban kedvünk szerint válogathatunk a nekünk szimpatikus háttérképek, csengőhangok, valamint értesítés hangok között.
Az utolsó menüpontban pedig megtalálhatjuk a tiltólistára került telefonszámok listáját is.
A piros fogaskerékre kattintva elérhetővé válnak számunkra a különböző beállítások, a telefon személyre szabása.


Új névjegy hozzáadása

A türkizkék ikonra kattintva elérhetővé válnak számunkra a névjegyek, valamint itt tudunk újat hozzáadni.
A hozzáadott névjegy megtalálható lesz a többi névjegy között, ahonnan könnyedén tudunk majd SMS-t küldeni, vagy épp hívást kezdeményezni.
Új névjegy hozzáadásához meg kell adnunk először egy nevet, majd pedig a név alatt egy telefonszámot is. Miután beírtuk a megfelelő mezőbe őket, nincs más dolgunk mint a ‘Hozzáadás’ gombbal a névjegyekhez hozzáadni.
A névjegyet miután megnyitjuk, tartalmazza a személy telefonszámát, kedvünkre hívhatjuk, vagy épp küldhetünk neki SMS-t, akár tilthatjuk is a számát, vagy szerkeszthetjük azt, ha esetleg elírtunk valamit.


Bitcoin tárca

A sárga grafikonra kattinva szemünk elé tárul a bitcoin tárcánk.
A tárcát megnyitva láthatjuk, hogy mennyi bitcoinunk van, alatta pedig az azonosítóját, valamint a jelszót is.
Lehetőségünk van átutalásra, valamint el is távolíthatjuk, amellyel gyakorlatilag töröljük a tárcát.

Tipp: Érdemes valahol eltárolni az azonosítót és a jelszót, mert lehetőségünk van a tárca visszaállítására is.
Megnyitva a sárga grafikont, láthatjuk a saját bitcoin tárcáinkat, egy azonosítóval ellátva, valamint hogy mennyi bitcoint tartalmaz.

Amennyiben új tárcát szeretnénk létrehozni, üresen kell hagynunk az azonosító és jelszó mezőt.
Ha viszont importálni szeretnénk egy tárcát a telefonunkra, szükség lesz az azonosítójára, valamint a jelszóra is.


Facefinder – a közösségi oldal

A rózsaszín ikonra kattintva érjük el az IC közösségi oldalt, a Facefindert.


Hirdetés feladása

A kék megafonra kattintva tudunk hirdetést feladni, fontos, hogy jól megfogalmazott szöveget alkoss, és minél bővebb, pontosabb információt adj a hirdetendő dologról.
A hirdetés menete nagyon egyszerű, meg kell adnunk egy címet, amely a lényeget tartalmazza a hirdetendő dologról, majd pedig bővebben ki kell fejtenünk azt a hirdetés szövegénél. Amint végeztünk ezzel a két dologgal, a ‘Feladás’ gombra kattintva fel is adhatjuk azt.

Feladott hirdetés


Büntetések

A kék jelvény ikonra kattintva találhatjuk meg a büntetéseinket.
Itt találhatjuk meg a ránk kiszabott büntetéseket, amennyiben nincs egy büntetésünk sem, az alábbi szöveg fogad minket.