Vissza Útzárak

A nagyvárosi közlekedés során gyakran találkozhatunk útlezárásokkal. Érdemes mindig körültekintőnek lennünk, ugyanis az érintett szakaszok nem véletlenül kerülnek elzárásra a forgalom elől.

A szerveren az útzárak kezeléséhez megfelelő frakcióban kell lenned, néhány legális frakció rendelkezik azokkal a járművekkel, amelyek hordozhatnak útzárakat. Egy ilyen jármű közelében a /rbs parancs segítségével érhetőek el a különböző útzár elemek.

A listából az ‘ENTER’ lenyomására választhatjuk ki a számunkra megfelelő elemet, ezután az elem vizuálisan is megjelenik előttünk.

Ezután megjelenik a szerkesztő felület, ahol az X, Y és Z tengelyen állíthatjuk be a tárgy pozícióját. A kezelőfelület második eleme a forgástengely, a harmadikkal földre helyezhetjük az útzárat, a negyedikkel menthetjük, az ötödik menüpont pedig (mentés nélkül) bezárja a szerkesztőt.

A már lerakott útzárakat a /rbsinfo parancs beírása után fel lehet szedni, ez természetesen csupán az elérhető közelségben lévő útzárakra vonatkozik. A parancs beírása után a ‘Törlés’ gombra kattintva tehetjük ezt meg.

Lehetőségünk van a lehelyezett útzárakat megtekinteni egy listában is, ehhez a /rbslist parancs áll szolgálatunkra. A megjelenő listában szűrésre is lehetőség van, különböző feltételek alapján. Egy útzárat lehetőség van GPS-en is bejelölni, ilyenkor azonnal látni fogjuk az útvonalat a térképen az adott útzárhoz.

Útzár lista